BarnevognsguideEr du på udkig efter en ny barnevogn?

Er det ved at være tid til at købe en barnevogn? I starten kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilke faktorer der spiller ind, når man skal finde den perfekte barnevogn. Det vigtigste er, at du får fundet en vogn, som passer til netop din families behov. Men det kan hurtigt blive en uoverskuelig søgning grundet det store udvalg og de mange forskellige modeller.

Derfor har vi udviklet denne praktiske barnevognsguide, som kan hjælpe dig med hurtigt og nemt at finde netop den information du har brug for, inden du køber din barnevogn! Med på vejen giver vi selvfølgelig alle vores gode tips og tricks til at udvælge den vogn, som i vil blive gladest for.
størrelse

Mål


Afhængigt af hvor du bor og hvilke omgivelser barnevognen vil blive benyttet i, er det vigtigt at overveje målene af vognen. Skal vognen benyttes i offentlig transport eller måske passe i en bil? Måske skal den dagligt bruges i en elevator eller finde plads i en trang gang? Hvad end det måtte være, er det vigtigt at barnevognens mål stemmer overens med din families livsstil.
vægt

Vægt


Ligesom ved målene er det vigtigt at tage din families livsstil i betragtning, når du kigger på vægten af barnevognen. Skal vognen løftes op og ned af trapper i hverdagen? Så er en lettere vogn klart at fortrække. Andre foretrækker en tungere vogn, da det giver en følelse af stabilitet. De fleste barnevogne vil veje omkring 12-15 kg (afhængigt af model).
Kombination med baby-autostole

Kombination med baby-autostole


På nogle barnevognsmodeller er der mulighed for at fastgøre en autostol til stellet. Dette er en praktisk løsning til kortere ture, f.eks. når man skal ud og handle, da barnet kan omstilles fra bilen til barnevognen, uden at skulle vækkes eller spændes ud af autostolen. For længerer ture anbefales det dog ikke, da spædbørn bør ligge fladt hvis der er tale om længere perioder.
styr

Styret


Der findes flere forskellige typer af styr. Det mest benyttede styr er det man kalder et 'hel styr', som strækker sig over hele vognens bredde. Disse kommer normalt i to forskellige modeller: teleskopisk styr og knækstyr. Nogle varianter af vogne er også udstyret med et styr, som kan drejes rundt og vognen kan på denne måde benyttes i begge retninger. Det er vigtigt for din holdning, at styret justeres til den korrekte højde, for at gøre køreturen så komfortabel som muligt. Det anbefales at styret er i talje højde, for at føreren går i den rette position og undgår rygsmerter. De fleste styr kan justeres i højden, så man opnår den maksimale komfort.
Hjul

Hjul


Når du vælger en vogn, skal du overveje hvilket miljø i vil kører rundt i. Der findes forskellig hjultyper, hvor man oftest vil støde på punkterfrie hjul og lufthjul. Lufthjulene vil give en mere komfortabel køreoplevelse, da dækkene hjælper med at dæmpe terrænet. De punkterfri hjul vil derimod kunne holde til mere og ikke punktere så let. Der kan også være forskel på, hvor mange hjul der er på vognene. Nogle vogne er udstyret med 4 hjul, hvor andre kun er udstyret med 3 hjul. Mange oplever at 4 hjul giver en bedre stabilitet og sikkerhed, mens de trehjulede virker glattere at køre med, hvilket kan være en fordel i bymiljøer. Moderne trehjulede vogne bliver konstrueret med et lavt tyngdepunkt, så de er lige så stabile som de 4 hjulede vogne.
kørselsretning

Kørselsretning


Nogle sæder vender ind mod forældrene, andre sæder vender væk fra forældrene og nogle vogne kan begge dele. Spædbørn føler mere tryghed, når de kan se deres forældre og ikke får for mange indtryk udefra, derfor anbefaler man at benytte et sæde, der vender ind mod forældrene til nyfødte børn. Når børnene bliver lidt ældre, vil de gerne udforske verden og deres omgivelser, hvilket også betyder at de gerne vil følge med i hvad der sker omkring dem. Her anbefales det, at man vælger et sæde, som vender væk fra forældrene. Hver familie og hvert barn har forskellige behov og tendenser, så det afhænger helt af, hvad der passer bedst til netop din familie.

De forskellige barnevognstyper

Der findes mange forskellige typer af barnevogne og afhængigt af jeres behov, kan det være relevant at vide præcis hvad dine muligheder egentlig er. Derfor har vi lavet en overskuelig tabel, hvor du kan samle dig et overblik over de forskellige typer af vogne, samt deres fordele. Ønsker du en mere dybtegående forklaring af de forskellige vogne, hvor du kan læse mere om hvilke fordele og ulemper der kan være i de respektive kategorier, kan du klikke dig videre via linket til den ønskede vogn.
Barnevogne

 • Alder: Fra fødsel op til 4 år
 • Langt liggemål
 • Lang anvendelsesperiode
 • Nem montering
Læs mere om denne vogntype
klapvogne

 • Alder: Fra 9 måneder
 • Kompakt og let i vægt
 • Manøverdygtig og fleksibel
 • Nemt og praktisk foldesystem
Læs mere om denne vogntype
tvillinge- og søskendevogne

 • Alder: Fra fødsel op til 4 år
 • Praktisk når der er to børn
 • Kan tilpasses individuelle ønsker
 • Mange kombinationsmuligheder
Læs mere om denne vogntype
barnevogne sæt

 • Alder: Fra fødsel op til 4 år
 • Komplet sæt
 • Lang anvendelsesperiode
 • 3-i-1
Læs mere om denne vogntype
byvogne

 • Alder: Fra 9 måneder
 • Praktisk og nem håndtering
 • Manøvredygtig
 • Optimale til bykørsel
Læs mere om denne vogntype
løbevogne

 • Alder: Fra barnet kan sidde oprejst selvstændigt
 • Store og stabile hjul
 • Egnet til al slags terræn
Læs mere om denne vogntype

Tilbehør til barnevogne

Når du har fundet den perfekte vogn til dig og din familie, er det tid til at overveje, hvilket ekstra udstyr du har behov for. Dette giver dig ikke mindst muligheden for at sætte dit eget præg på vognen, men sørger også for, at du er udstyret til alt vejr og alle forhold. Et regnslag til de regnfulde dage, et myggenet og en solskærm til om sommeren, en kørepose til om vinteren, alle er med til at gøre køreglæden større for både barn og forældre. Desuden er en matchende pusletaske, en kopholder, et buggy board, adaptere til autostolen eller helt simpelt noget legetøj til når i er på turen også nogle af de tilkøb, som kan være relevante at overveje, om i får brug for, for at sikre den bedste køreoplevelse.
adaptere til barnevogne
myggenet til barnevogne
legetøj til barnevogne
regnslag til barnevogne
solbeskyttelse til barnevogne
fodposer til barnevogne
barnevognslifte
pusletasker