Barnevognstyper

Barnevogne

Den klassiske barnevogn er et populært valg i Danmark. Dette skyldes, at vi i Danmark gerne benytter barnevognen til at lade børnene sove ude i, hvilket også er et krav at have til rådighed i mange dagplejer. Takket være dens lange liggemål, er den klassiske barnevogn perfekt egnet til dette!

Kombivogne (3-i-1 vogne)

Når du er på jagt efter den perfekte vogn, vil du sikkert støde på begrebet kombivogn. Ligesom navnet antyder, vil disse modeller være en kombination af en klapvogn og en barnevogn. Dette giver vognen en lang anvendelsesperiode, takket være dens mange funktioner. Mens barnet er spæd, kan barnevognsliften fastgøres direkte til stellet og din baby kan ligge fladt som anbefalet. Når barnet senere bliver lidt ældre og bliver nysgerrig på sine omgivelser, monterer man blot klapvognssædet på stellet og barnet kan nu sidde og se hvor eventyret går hen.

Disse vogne er oftest mere kompakte end den klassiske barnevogn og kan være en god løsning, hvis man bor i lejlighed og ikke har plads til både at skulle opbevare barnevogn og klapvogn seperat. Man skal dog være opmærksom på at liggemålet i disse lifte oftest ikke vil være lige så lange som i den klassiske barnevogn.

Find vores udvalg af kombivogne her !

Rejsesystemer og sæt

Rejsesættene består af en klapvognsdel, en barnevognslift, en autostol, men kun et enkelt stel i et samlet sæt. Alle disse tre dele kan fastgøres til det samme stel og er dermed en pladsbesparende løsning.

Det er dog ikke kun pladsen man sparer på, men også pengene. Der kan være mange penge at spare ved at købe et samlet sæt, end at skulle ud og finde delene enkeltvis. Løsningen er også tidsbesparende, eftersom at man ved denne løsning har en vogn, der kan benyttes fra fødslen og helt til barnet ikke skal anvende en vogn længere.

Alt i alt er kombivognen og rejsesættene et glimrende valg for dig, der venter på en familieforøgelse og i vores shop finder du et bredt udvalg af de mest populære vogne i forskellige modeller, designs og farver indenfor netop denne kategori!

Find vores udvalg af rejsesæt her !

Klapvogne

Når børn begynder at kunne sidde selv, begynder de også at blive opmærksomme og nysgerrige på deres omgivelser, selv når de sidder i vognen. Klapvognen er et populært og praktisk valg fra når barnet begynder at kunne sidde oprejst. En klapvogn er en stabil vogn med lidt større og mere robuste hjul, der passer til de fleste miljøer. Klapvognen er udviklet til at sidde i og er derfor ikke anvendelig for en nyfødt, men passer til børn fra omkring 6 måneder. Vognene fås i mange forskellige modeller med fokus på punkter som hjul, fleksibilitet og meget mere.

Paraplyklapvognen er kendetegnet ved dens kompakte form, den lette foldemekanisme og ikke mindst den pladsbesparende størrelse i bagagerummet. Disse klapvogne er oftest udstyret med små enkle hjul, som er nemme at svinge. De kører godt i bymiljøer, men i ujævnt terræn og på ujævne veje er vognen ikke egnet. Paraplyklapvogne er en af de fortrukne vogne til rejser, da de har en størrelse som er godkendt af de fleste flyselskaber til at have med i håndbagagen. Således har du altså muligheden for at køre barnet helt frem til check-in.

Find vores udvalg af klapvogne og paraplyklapvogne her !

Sportsklapvogne & Byvogne

En sportsklapvogn, eller også kaldet en byvogn, er en simpel, fleksibel og mindre vogn, som oftest har drejelige forhjul. Dette gør vognen yderst manøvredygtig, da den hurtigt kan dreje fra den ene retning til den anden, samt lettere kan komme omkring i butikker og smalle områder. Dens mindre størrelse gør at den passer ind i elevatorer, offentlig transport og andre udfordringer som du ellers kan støde på i bymiljøet, samtidigt med at dens oftest lette vægt sikrer, at man uden problemer kan transportere vognen op eller ned af trapper, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Det praktiske ved byvognene og sportsklapvognene er også, at vognene oftest hurtigt kan pakkes sammen, så de næsten ingenting fylder. Dette betyder at de passer i de fleste bagagerum og nemt kan tages under armen hvis nødvendigt. Med deres smarte design passer disse vogne altså ind i enhver urban jungle og klarer hver en udfordring med bravour.

Find vores udvalg af sportsvogne og byvogne her !

Løbevogne

Denne type vogn er udviklet til den aktive familie eller til dem der ofte bevæger sig ud i ujævnt terræn. Løbevogne er udstyret med store og stabile hjul, som er designet til at sikre den bedste køreevne på så mange overflader som muligt. Vognen er, som navnet giver et fingerpeg om, specielt godt egnet til løb, takket være dens store stabile hjul og ikke mindst dens solide greb.

Forhjulet er oftest et drejeligt hjul, altså et hjul som kan dreje hele vejen rundt. Dette betyder at man ikke behøver at læne vognen når den skal drejes, hvilket er en klar fordel under løb. Det kan dog give en følelse af, at vognen ikke er så stabil og til normal kørsel kan hjulet derfor låses, så man kan køre med vognen uden bekymringer.

Det der gør disse vogne helt fantastiske til det ujævne terræn, er ikke blot deres store hjul, men helt alt afgørende affjedringen i hjulene. Affjedringenen i kombination med de store hjul, sikre en sikker og ikke mindst komfortabel køretur for hele familien, også selvom man kører på ujævnt terræn.

Find vores udvalg af løbevogne her !Tvillinge- og søskendevogne

Som navnet afslører, er denne vogn lavet til at have to eller flere børn i den. Tvillingevogne kommer i en række forskellige modeller, hvor du kan placere sæderne på forskellige måder: Ved siden af hinanden, bag ved hinanden, et sæde fremadrettet og et sæde bagudvendt - mulighederne er mange. Dette i kombination med justerbare ryglæn, modeller med udskiftelige sæder alt efter om man ønsker klapvognsdele, barnevognslifte eller en af hver, giver disse vogne en lang anvendelsesperiode, selv hvis man har to børn i forskellige aldre.

Alt efter om man primært befinder sig i by miljøer eller uden for byen, kan der være forskel på, hvilken vogn der er den mest optimale for din familie. Befinder man sig i byen, vil det oftest være at fortrække at finde en vogn, hvor sæderne kan placeres foran/bagved hinanden. Dette gør nemlig, at man nemmere kan komme ind af døre, samt benytte offentlig transport hvor pladsen kan være knap.

Find vores udvalg af tvillingevogne her !

Top mærker