Inspiration førstegangsudstyr

Tiden tikker og maven vokser. Som et resultat af dette, er det tid til at købe alt det dit kommende barn må have brug for den første tid i livet. Du vil gerne være forberedt på det hele, men hvad har barnet egentligt brug for?

Vi har her lavet en liste og samlet informationer omkring alle de produkter, som du og din baby får brug for. I vores checkliste har vi dækket alle de behov, som man har med en lille ny i huset. Vi har endda også taget højde for forskellen mellem at få en vinter og en sommer baby. Klik nedenfor for at åbne checklisten i et nyt vindue og eventuelt udskrive den, så du altid har den ved hånden.
førstegangsudstyr baby
førstegangsudstyr baby

Glæden ved at indrette det første børneværelse

Du går sikkert allerede med inspirerende tanker eller idéer til, hvordan børneværelset skal indrettes. Hvordan giver man på bedst mulig måde sin baby en følelse af tryghed og sikkerhed på værelset, så barnet kan lege og udvikle sig i fred, ro og gode rammer? Samtidig skal værelset være praktisk indrettet, med plads til alt det nødvendige legetøj, samt møbler. At indrette barnets værelse er vidunderligt allerede fra planlægningsfasen og en fantastisk måde at udtrykke sin glæde på, mens man venter på den lille ny. Men nu er det ved at være tid til at tage skridtet videre og rent faktisk begynde at købe de planlagte møbler.
Har du allerede besluttet dig for, om barnet skal sove i soveværelset eller på eget værelse fra starten af? Eller skal børneværelset indrettes med alt det nødvendige helt fra begyndelsen af? Der er intet rigtigt og forket, når de kommer til dette valg. Det er en god idé at indrette børneværelset både pædagogisk, men selvfølgelig også praktisk, så du nemt kan få fat i de nødvendige ting. Derfor er det måske nødvendigt med en kommode, opbevaring til legetøj, natlampe eller andre ting der hjælper dig med at opfylde dine behov. Vigtigt er også puslebordet og sengen, måske endda en vugge. Valget er dit!
siddegrupper

enkeltmøbler
soveposer
højstole
ammepuder
skråstole og hængegynger

❤ Vores bestseller - indretning til børneværelset ❤


førstegangsudstyr

Til spændende familieudflugter

Som nybagte forældre medfølger der også nye behov, som heldigvis kan dækkes ved hjælp af en række basale produkter. Allerede på den første tur hjem fra sygehuset, er det vigtigt at have det rette udstyr parat, hvad enten det i dit tilfælde er i form af en autostol eller en barnevogn. Derfor er det vigtigt at overveje hvilke transportmuligheder I har brug for i jeres familie og overveje, hvilke egenskaber du har behov for. Der er jo ingen tvivl om, at frisk luft og motion er godt, både for dig og dit barn. Med det rigtige produkt og passende tilbehør, bliver det intet problem at være mobil med den lille ny, hvad enten det skal være med en kombivogn, en bæresele eller måske en klapvogn. Mulighederne er mange.


Den første autostol

Når man kigger på autostole er der nogle forskellige faktorer, som man skal tage stilling til. Skal stolen være bagudvendt eller fremadrettet? Hvilke autostole kan monteres i jeres bil? Og hvor mange kg. vejer barnet? Til den nyfødte baby vil du finde at autostolene har en anden form, de vil oftest være bagudvendte og veje mindre end de større autostole. Dette er alt sammen med til at gøre omgivelserne endnu mere sikre for dit barn. De forskellige modeller tilbyder forskellige former for funktioner og tilbehør, som kan gøre hverdagen nemmere for forældrene og dette er også årsagen til, at priserne ofte kan svinge. Overvej jeres behov grundigt, kig rundt på modellerne og find den perfekte stol til jeres familie!

babyautostole
reboarder autostole
autostole 9-18 kg
basis stationer
tilbehør til autostole
sædeforhøjelser

❤ Vores bestseller - babyautostole


kategoribanner

Barnevogn eller kombivogn

Når du kigger på vogne, er det vigtigt at overveje, hvad netop behovet er for jeres familie. Bor du i byen eller på landet? Hvilket terræn og klima skal vognen oftest benyttes i? Skal vognen benyttes i bymiljøer, er kravene helt anderledes end hvis du bor ude på landet, hvor terrænet kan være hårdere ved vognen. Bor du i hus eller i lejlighed? Hvor har du plads til at opbevare vognen? Hvis pladsen er træng, er det måske en fordel med en kombivogn, som oftest fylder mindre end en barnevogn. Måske venter du ikke blot en, men hele to guldklumper? Så er det selvfølgelig ideelt at kigge på en duovogn, hvor der er plads til flere børn. Fastlæg dit behov, så du er sikker på, at du finder den rigtige vogn til netop jeres familie.
kombivogn

Klapvogne

Ønsker du at benytte en klapvogn fra barnet er nyfødt, har du oftest brug for en klapvogn med flere funktioner. Først og fremmest skal det være muligt at benytte en liftindsats med klapvognen, da barnet endnu ikke vil være gammelt nok til at sidde så oprejst, som det kræves i en klapvogn. Klapvognen skal altså kunne ligges helt ned i ryggen, hvad enten man benytter sig af lift eller af køsepose. Afhængigt af vejret, er det også vigtigt i dette tilfælde, at huske på at klapvognen ikke isolere på samme måde som en barnevogn. Det er derfor ideelt at kigge på en kørepose, som kan holde barnet varmt i de køligere måneder. Derudover, vil det være en fordel at vælge en klapvogn, hvor styret kan vende begge veje, således at barent kan kigge ind mod forældrene.

Bæreseler og vikler

Flere og flere begynder at benytte sig af bæreseler eller vikler. Dette er en fantastisk løsning til de børn, som har brug for at være helt tæt på sine forældre. Det fantastiske ved denne bæremetode er, at barnet kommer helt tæt på, hvor barnet kan lytte til forældrenes hjerte, hvilket virker yderst beroligende for de små. Det er altså en stor tryghed for barnet, at blive transporteret på denne måde. Ud over det stærke bånd det giver mellem forældre og barn, kan det også være en fordel i og med, at forældrene kan have begge hænder fri mens barnet stadig er helt tæt på, samtidigt med at bæreselen ikke fylder så meget som en vogn. På denne måde, kan bæreselen være med til at gøre forældrenes hverdag nemmere og ikke mindst mere produktiv.
barnevogne
klapvogne
tvillinge- og søskendevogne
barnevognstilbehør
pusletasker
babylift

❤ Vores bestseller - barnevogne & klapvogne ❤


førstegangsudstyr

Gør dit hjem sikkert for din baby!

Sikkerhed har altid den højeste prioritet for forældre når det drejer sig om deres lille ny. Det kan dog hurtigt blive forvandlet til dagligdagsbekymringer. Dette kan dog nemt undgåes, hvis man tager de rigtige foranstaltninger! Først og fremmest, bør barnet aldrig forlades uden opsyn – uanset om det er på skiftebordet, i sofaen eller i sengen. Små børn er nysggerrige og vil altid prøve at bevæge sig så meget som muligt, selv når man mindst forventer det. Når barnet bliver ældre og begynder at kravle, er det vigtigt at man sikre møbler og husholdningsartikler, så barnet ikke ender med at komme til skade. Til det har vi lavet en liste over de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger, som man kan tage.

babyovervågning
børnesikringer
løbegitre
natlys

❤ Vores bestseller - sikkerhed i hjemmet ❤


førstegangsudstyr

En god start på livet

Amning er specielt vigtigt i barnets første 6 måneder af livet. Modermælk giver dit barn alle de vigtige næringsstoffer det har brug for og hjælper dit barn til at opbygge sit immunforsvar, for at undgå allergier og sygdomme. Udover dette styrker amning også båndet mellem mor og barn. I vores liste finder du alle de vigtigste produkter til en rolig amning for både mor og barn.
ammepuder
ammetilbehør
brystpumper
Desværre fungere amningen ikke altid som man havde håbet på. Dette kan for eksempel komme af at man er stresset, syg eller at man har fået forkerte instrukser om amningsprocessen eller at babyen bruger en forkert teknik. Hvis du er urolig eller har spørgsmål hertil kan en sundhedsplejeske altid hjælpe til med gode råd.

Hvis amningen stadig ikke fungerer, som den skal, eller hvis du af andre årsager ikke vil amme, så findes der selvfølgelig også andre alternativer, som for eksempel modermælkserstatning. Modermælkserstatning har præcis, som moderens egen mælk, alle næringsstofferne, som babyen har brug for, for at vokse.


førstegangsudstyr
sutteflasker
madvarmere
begyndersæt

❤ Vores bestseller - amning ❤


førstegangsudstyr

Alt du behøver for at pusle

Mange forældre har en masse tanker omkring hvad der er nødvendigt, når det kommer til praktisk bleskift. Hvad har man brug for? Hvad skal man have på puslebordet? Hvad for nogle bleer skal man købe og hvad skal man have med, når man er på farten? Til højre har vi listet et par ting, som kan være praktiske at have. Alle disse produkter finder du nedenfor!
førstegangsudstyr
varmelamper
pusle og vådservietter
blespande

❤ Vores bestseller - pusle ❤


førstegangsudstyr

Glad baby

Som nybagte forældre er der mange første gangs-oplevelser, som ofte også er som små milepæle for den lille nye familie. Dette kan for eksempel være det første bad, hvor der allerede er nogle ting, som man skal have med i sine overvejelser. Indtil barnets navle er helet ordentligt, kan man holde barnet rent ved hjælp af f.eks. bløde vaskeklude og vådserviette i kombination med lunkent vand (ca. 37 grader). Nogle børn har brug for at blive vasket hver dag i hudfolderne for ikke at få rød og irriteret hud. Du behøver ikke at overdrive med vaskeprocessen, men det er vigtigt at huden holdes ren. I begyndelsen er det ofte nok at vaske med vand og senere med en mild sæbe eller babyolie som supplement.

førstegangsudstyr tips
badekar og badespande
badehåndklæder og vaskeklude
febertermometre
tandpleje
neglepleje
stofbleer og klude

❤ Vores bestseller - babypleje ❤


legetøj

Masser af sjov til de helt små

De bedste øjeblikke med dit barn er når barnet smiler og intet kan få børn til at smile som det rigtige legetøj! Det første legetøj er altid vigtigt og følger babyen i lang tid. Babylegetøj er produceret med henblik på at fremme barnets udvikling og har derudover oftest et farverigt design samt mange funktioner, som gør det spændende at lege med. Rangler, sutteklude, spilledåser, samt uroer hører under det mest basale babylegetøj.

uroer
rangler
sutteklude

❤ Vores bestseller - legetøj ❤


førstegangsudstyr

Fra top til tå!

Når det kommer til babytøj, er funktionalitet og komfort det vigtigste, men selvfølgelig vil man også have at det skal se pænt ud! I første omgang behøver babyer ikke meget. Men det er vigtigt at huske på, at det selvfølgelig kan variere alt efter hvornår på året barnet er født. Om sommeren vil barnet have brug for noget andet tøj end om vinteret. For at du og din baby kan gøre jer klar med det rette udstyr, har vi her lavet en checkliste over, hvilket tøj der anses for at være det nødvendige.

førstegangsudstyr tips
undertøj
bodystocking
børnetøj
overdele
bukser
huer

❤ Vores bestseller - baby- & børnemode ❤


Vi ønsker et stort tillykke samt en god start for alle kommende samt nybagte familier fremover.
Dit pinkorblue.dk team