Her hos pinkorblue.dk er vi så småt ved at komme i julestemning! Hvem glæder sig ikke til juletiden med julebagning, julesange og generel julehygge? Vores lille julemarked her på siden hjælper dig med at komme godt gennem julestressen. Vi har blandt andet forberedt en småkageopskrift, så julebageriet kan blive sat igang og udarbejdet en legetøjs-guide, så det bliver lidt nemmere at finde de helt passende gaver til de små. Alt dette og meget mere finder du her på siden! God fornøjelse!


Julekalendere

Børn glæder sig specielt meget til juleaften og kan dårligt afvente den store dag. En julekalender hjælper med at gøre ventetiden spændende og udholdelig for de små. Barnet kan følge med i nedtællingen, få en bedre følelse for ugerne op til jul og således falde til ro og nyde forberedelserne. En julekander behøver dog ikke nødvendigvis indeholde chokolade. Efterhånden findes der mange dejlige kalendere, som er fyldt med legetøj, så man i løbet af adventstiden får samlet et helt legetøjssæt. Blandt andet LEGO og SCHLEICH er kendt for deres årlige julekalendere med spændende emner, men byder også på mange små legetøj, som egner sig perfekt til hjemmelavede pakkekalendere og som adventsgaver. Kun fantasien sætter grænser.

Legetøjsguide

Børn ønsker sig to ting til jul - søde sager og LEGETØJ! Mens det er forholdsvis nemt at finde julegodter, som alle kan lide, så kan det være lidt uoverskueligt i starten, hvilket legetøj der vil kunne få et glimt frem i barnets øjne juleaften. Især hvis det ikke er ens egne børn man skal købe gaver til, er vores legetøjs-guide en praktisk hjælp. Du kan sortere legetøj efter alder, prisklasse eller mærke og således finde frem til passende forslag!Til små og store
lokomotivførere

En klassisk gave som passer særlig godt under juletræet er en togbane! Fordelen ved en togbane er at den er perfekt egnet til at børnene (og de voksne) kan lege sammen, men at barnet også kan beskæftige sig fremragende med togbanen uden andre. Der findes passende togbaner til enhver alder og i mange tilfælde kan man udbygge banerne med dejligt tilbehør med tiden. De mest kendte mærker er her sikkert BRIO.Juletilbud

Ingen jul uden pasende juletilbud! Vi har samlet udvalgte artikel favoritter, som vi har sat ned til superpriser lige nu! Du vil kunne finde autostole, klapvogne, bæreseler, legetøj, deko og meget mere blandt vores juletilbud! Ud over en god blanding taget fra forskellige artikel kategorier har vi sørget for at have nogle af de mest efterspurgte mærker med. Er du på udkig efter rigtig gode juletilbud? Så har du fundet den helt rigtige tilbudsside!Legekøkken

Findes der noget mere hyggeligt i denne tid end at starte med julebagning? Pebbernødder, Småkager, kanelsnegle, honningkager, brunkager og mm. er ligefrem blevet til must-haves for mange juleaften. Naturligvis ønsker også børnene at være med. I forbindelse med pebbernødder kan det nemt lade sig gøre, men i forbindelse med de lidt mere avancerede opskrifter med ventetider rækker børnenes tålmodighed ikke altid. Hvor dejligt ville det være med et eget legkøkken nu, så barnet uden fare og brændte fingre kan være med til julebagningn? Vi har altid mange sjove legetøjskøkken og tilbehør på lager.
Julegaver til forældrene

Hos pinkorblue finder du naturligvis ikke kun passende julegaver til børnene, men også til forældrene! Hvorfor ikke overraske med en ny bæresele, en foodprocessor eller et praktisk puslebord? Produkter, der gør livet lettere er ofte uvurderlige for travle forældre. Med det rigtige udstyr får du mere tid til dig selv. Du kan finde flere forslag til julegaver til forældrene her!
Juletraditioner i andre lande

I Danmark fejres jul sammen med familien. Juletiden starter første advent med at der tændes for det første lys i adventskransen eller ved at tænde kalenderlyset 1. december. Omkring samme tid åbner de første julemarkeder, man kan tage på juletur i Tivoli eller hygge med årets julekalender på tv. Håndskrevne julehilsner via brevpost er desværre langsomt på vej ud i glemmebogen, så har du overvejet at sende julebreve til venner og familie i år? Vidste du i denne sammenhæng at Danmark var det første land med julemærker? Det var i 1904 og efterfølgende har mange andre lande taget ideen med julemærkerne op.


Holland

I Holland fejres julen helt anderledes end herhjemme. Børnene venter ikke på julemanden men på "Sinterklaas", som kommer fra Spanien i skib. Sinterklaas har en stor bog, hvor han kan se om barnet har opført sig fornuftigt eller ej. Den 5. eller 6. december kravler Sinterklaas´ hjælpere ned gennem skårstenen og har gaver med. Mange familer er også gået over til at fejre den 24. december en smule, men den helt store fest finder i Holland dog stadigvæk sted allerede i starten af december.


Frankrig

Mens vi fejrer juleaften den 24. december fejrer Frankrig først en dag senere. Selv om mange har et juletræ stående i stuen, går franskmændene langt mere op i julekrybber, som kan ses i samtlige hjem og kirker. Et typisk julemåltid i Frankrig omfatter blandt andet andebryst, kastanjer, kalkun, gåselever m.m. Franskmændene drikker vin eller champagne til måltiden. Inden julemanden (Père Noël) kommer på besøg stiller børnene deres sko ud i håb om at julemanden fylder skoene op med gaver og søde sager.


Storbritannien & Irland

I Storbritannien fejres næsten som i Danmark, bortset fra at juledagen fejres frem for juleaften. Man fejrer med familien, pynter juletræet og synger julesange. Julebordet er en smule anderledes. Den typiske julemad i UK består normalt af farseret kalkun serveret med sauce, kartofler, ristede kastanjer, ærter og rosenkål. Til dessert serveres blomme budding, som er kogt ud af æg, rasp, sukker, krydderier, tørret frugt og cognac. Julegaver, der normalt ligger i en julestrømpe ved foden af sengen (eller er hængt op ved pejsen), åbnes første juledag om formiddagen.