Bæreseleguide

Produktberater Babytragen

1. Hvilken type foretrækker du?

Når man snakker om at bære sin baby i en sele, er der grundlæggende to forskellige måder at gøre dette på. Det kan enten være ved hjælp af en bæreseler, som ofte er en stabil sele med et bælte rundt om maven eller hoften, der oftest kan indstilles ved hjælp af spænder. En slynge/vikle er derimod oftest blot et langt stykke stof, som sikrer at barnet kommet helt tæt indtil forældrene på en naturlig måde.
Bæreseler

Takket være den rygsæklignende konstruktion af bæreselerne, sikrer man en høj bærekomfort for både barn og voksen. De mange remme og spænder muliggøre en fordeling af vægten, som kan tilpasses individuelt, samt en længere anvendelsesperiode. Nogle seler er endda konstueret til at kunne benyttes både på ryggen, frontalt og på hoften.
 Slynger/Vikler

Slynger, også kaldet vikler, kan bindes individuelt og forskelligt for hver gang man benytter den. De mange forskellige bindingsteknikker, gør det muligt at bære barnet i forskellige positioner. Det vigtigste er, at man binder slyngen korrekt, så den understøtter barnets naturlige hofteposition. Med lidt øvelse, kan man hurtigt lære de rette teknikker.

Ved brug af en slynge: 2. Op til hvilken vægtklasse vil du bære barnet?

Når man skal vælge den rette slynge, har vægtklassen meget at sige, da man skal overveje hvilket materiale der vil være mest optimalt at investere i. For nyfødte og børn op til 15 kg. kan man anvende mere elastiske materialer, hvor man der i mod ved tungere børn bør vælge et mere fast materiale.

til 15 kg:De elastiske slynger sidder godt rundt om både forældre og barn, samt er let at binde takket være stoffet. Grundet elastikken i stoffet, bør disse slynger dog kun anvendes til børn under 15 kg.

til 20 kg:De mere faste bæreseler er takket være stoffet mere faste og stabile. Disse kan uden problemer anvendes til børn med en kropsvægt på op til 20 kg.

Vores Topseller – Slynger/Vikler


3. Lægger du vægt på en sele der vokser med barnet?

Seler der vokser med barnet, kan tilpasses individuelt til både forældrene og barnets fordel, samt sikrer en længere anvendelsesperiode. Man skal dog være opmærksom på at der oftest altid er en alder/vægt-grænse som selen kan holde til.

4. Er du højere end gennemsnittet eller kraftigt bygget?

De fleste bæreseler er tilpasset til gennemsnitsstørrelsen på forældre. Dette kan nogen gange være svært for de høje fædre eller de meget små mødre. Er dette tilfældet hos jer, skal i huske at kigge efter en bæresele med mange justeringsmuligheder som passer til netop jeres mål. På denne måde undgår i rygskader eller smerter under anvendelsen.

5. Hvordan vil du helst bære dit barn?

Med en passende bæresele/vikle kan du bære dit barn enten på maven, på ryggen eller på hoften. Nogle modeller muliggøre endda alle 3 anvendelses muligheder ved brug af den samme sele.
På maven
På maven

De første par måneder (ca. de første 7./8. måneder) bør man kun bære sit barn på maven. Dette sikrer at dit barn sidder i en mere naturlig fysiologisk position, uden at ligge for meget vægt på bækkenet. Barnet bør samtidigt vende ind mod dig, så det følsomme hoved og halsen understøttes på bedst mulig vis.
På hoften
På hoften

Man bør kun bære barnet på hoften, når barnet frit kann sidde selv. Denne position vælges oftest for at lette presset på forældrene. Grundet det støttende bælte ved bækkenet, vil der ikke ligge lige så meget vægt på ryggen som ved de andre bæremetoder.
På ryggen
På ryggen

Man bør kun benytte denne bæremulighed, når barnet kann sidde frit selv. På ryggen kan barnet følge mere med i omgivelserne. Denne anvendelsesmulighed er oftest benyttet ved tungere børn, da holdningen for forældrene er mere bekvem. Dette giver også muligheden for komfortabelt at kunne bære børn der vejer op til 20 kg.

Vores Topsellers - Bæreseler


6. Foretrækker du bestemte mærker?

På pinkorblue.dk finder du højkvalitetsproducenter af bæreslere og slynger. At hente erfaringer fra venner og familie kan oftest også være guld værd. Hvilken sele der passer bedst til netop din kropsbygning kan dog oftest være individuel og man bør altid kontrollere pasformen inden man træffer det endelige valg.
Manduca
BabyBjörn
Amazonas
Hoppediz
Cybex Gold
Thule
BKids
Safety 1st
Chicco
Britax Römer
Marsupi
Fillikid

7. Hvilken prisklasse passer til dit budget?

En bæresele/slynge vil følge dig og dit barn i mange måneder. Med den rigtige model, kan du nemt benytte den samme sele hele vejen igennem. Måske ved du allerede nu, at bæreselen vil være din foretrækkende transportmulighed frem for klapvognen. Jo flere penge du investere i den rette sele, jo højere bliver kvaliteten af stoffet og ikke mindst får man oftest også flere indstillingsmuligheder, som kan gavne både barn og voksen.

Glem ikke: At vælge den rette bæresele er et meget individuel og personlig valg, som oftest afhænger af størrelse og vægt på både barn og voksen. Vores checkliste hjælper dig med at træffe det rigtige valg!

Dit Team fra pinkorblue.dk

PS: Har du yderligere spørgsmål til vores produkter, skal du altid være velkommen til at kontakte vores kundeservice, enten via mail på info@pinkorblue.dk eller på telefon +45 80705752 (Mandag til fredag: kl. 9-16)